"Żar leje się z nieba...... taka spiekota w mieście to piekło...".
Dlatego polecam:
orzeźwiający, lekko kwaskowy i aromatyczny kompot rabarbarowy z dodatkiem mięty i kostek lodu.
Składniki:
Rabarbar opłukać. Z pędów rabarbaru odciąć końce i pokroić w ok 2 cm części. Wrzucić do garnka.
Rabarbar zalać wodą i gotować ok 40 min na średnim ogniu. W międzyczasie dodać cukier do smaku, cukier waniliowy oraz sok z cytryny.
Lekarstwo na upały - kompot z kostkami lodu i miętą lub innymi Waszymi ulubionymi ziołami. ... I ten niesamowity kolor kompotu:).... można przy nim pomarzyć o wszystkim;)
Dlatego polecam:
orzeźwiający, lekko kwaskowy i aromatyczny kompot rabarbarowy z dodatkiem mięty i kostek lodu.
Składniki:
- 6 pędów rabarbaru
- ok. 4 litrów wody
- cukier do smaku
- 1 cukier waniliowy
- sok z 1 cytryny
- listki mięty
- kostki lodu
Rabarbar opłukać. Z pędów rabarbaru odciąć końce i pokroić w ok 2 cm części. Wrzucić do garnka.
Rabarbar zalać wodą i gotować ok 40 min na średnim ogniu. W międzyczasie dodać cukier do smaku, cukier waniliowy oraz sok z cytryny.
Lekarstwo na upały - kompot z kostkami lodu i miętą lub innymi Waszymi ulubionymi ziołami. ... I ten niesamowity kolor kompotu:).... można przy nim pomarzyć o wszystkim;)