Zostało mi troszkę malin, które nie zostały zjedzone :) poprzedniego dnia a wiadomo maliny to bardzo delikatne owoce.
I tak w wyniku eksperymentu powstało coś bardzo smacznego.
Składniki:
Wykonanie:
I tak w wyniku eksperymentu powstało coś bardzo smacznego.
- 2 - 3 uda z kurczaka
- papryka słodka ok 2 łyżek
- sól ok. 1, 5 łyżeczki
- pieprz szczypta
- papryka ostra ok. 1/2 łyżeczki
- 5 łyżek masła klarowanego miękkiego lub 6 łyżek oleju
- 1/2 kubeczka malin
- 10 pomidorków koktajlowych
Wykonanie:
- Kurczaka umyć udka odzielić od podudzi
- Zmieszać paprykę ostrą i słodką, sól, pieprz i olej lub masło na pastę. Pastą wysmarować udka i wstawić do lodówki na kilka godzin. (Jeśli nie ma czasu to nie) :)
- Kurczaka przełożyć do brytfanny i obłożyć pomidorkami. Wstawić do nagrzanego do ok. 180 stopni Celsjusza piekarnika i piec około 1 godziny.
- Pod koniec pieczenia tak 10 - 15 min. przed końcem wsypać do brytfanki maliny.
Z malinami ? Zostałam miło zaskoczona !:) wygląda kusząco.
OdpowiedzUsuń