sobota, 22 czerwca 2013

Kompot z rabarbaru

"Żar leje się z nieba...... taka spiekota w mieście to piekło...".
Dlatego polecam:
orzeźwiający, lekko kwaskowy i aromatyczny kompot rabarbarowy z dodatkiem mięty i kostek lodu.







Składniki:
  • 6 pędów rabarbaru
  • ok. 4 litrów wody
  • cukier do smaku
  • 1 cukier waniliowy
  • sok z 1 cytryny
  • listki mięty
  • kostki lodu
Wykonanie:

Rabarbar opłukać. Z pędów rabarbaru odciąć końce i pokroić w ok 2 cm części. Wrzucić do garnka.
Rabarbar zalać wodą i gotować ok 40 min na średnim ogniu. W międzyczasie dodać cukier do smaku, cukier waniliowy oraz sok z cytryny.

Lekarstwo na upały - kompot z kostkami lodu i miętą lub innymi Waszymi ulubionymi ziołami. ... I ten niesamowity kolor kompotu:).... można przy nim pomarzyć o wszystkim;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz